لوگو آسان مهاجر
مهاجرت به فنلاند

مهاجرت به فنلاند

مهاجرت به فنلاند به علل مختلف، یکی از گزینه های مناسب مهاجرتی است و روش های بسیاری برای ورود و اقامت به این کشور وجود دارد. از جمله این روش ها که در ادامه این مقاله به آن ها خواهیم پرداخت، مهاجرت تحصیلی، کاری، مهاجرت با سرمایه گذاری و همچنین مهاجرت به فنلاند از طریق ازدواج هستند.

فنلاند که در شمال شرقی قاره اروپا واقع شده، از سال 1995 عضوی از اتحادیه اروپاست و جزو 10 کشور برتر دنیا از لحاظ شاخص توسعه انسانی است. این کشور یکی از مهاجر پذیرترین کشور‌های اروپایی به شمار می‌رود، به طوریکه سالانه در حدود 30 هزار نفر به فنلاند مهاجرت می‌کنند. در مجموع در حدود 400 هزار مهاجر در این کشور زندگی می‌کنند که 10 هزار نفر از آن ها ایرانی تبار هستند.

در ادامه مزایای مهاجرت به فنلاند و تمامی جزییات و شرایط مهاجرت به فنلاند را بررسی می‌کنیم؛ با ما همراه باشید.

مزایای مهاجرت به فنلاند

در آمار‌هایی که هر ساله برای سنجش کیفیت زندگی توسط برنامه توسعه و پیشرفت سازمان ملل عرضه می‌شود، فنلاند همواره در بین 10 کشور برتر این رتبه بندی قرار داشته است. فنلاند که برای چهارمین سال پیاپی در سال 2021 به عنوان شاد ترین کشور دنیا انتخاب شد، از لحاظ دسترسی آموزش برای عموم مردم یکی از برترین کشور های دنیاست و نرخ بیکاری بسیار پایینی دارد.

میزان حقوق سالیانه مردم فنلاند نسبت به اکثر کشورهای حوزه اتحادیه اروپا بیشتر است و موقعیت های شغلی فراوانی نیز برای افراد متخصص و با تجربه کاری بالا دارد. طبیعت خاص و زیبای این کشور، محیط شهری مناسب و عاری از آلودگی آن و همچنین امنیت بالای فنلاند از دیگر مزایایی است که شهروندان این کشور از آن برخوردار هستند.

انواع روش های مهاجرت به فنلاند

در ادامه تمامی روش های موجود برای مهاجرت به فنلاند مانند مهاجرت تحصیلی، مهاجرت کاری، مهاجرت به فنلاند ازطریق ازدواج با یک تبعه فنلاندی و… را بررسی می‌کنیم. طبیعتا مهاجرت از طریق برخی از این روش ها مناسب تر و امکان پذیرتر و با برخی دیگر از آنها پیچیده تر است.

مهاجرت تحصیلی به فنلاند

اگر به دنبال روشی کم دردسر، آسان و کم هزینه برای مهاجرت به فنلاند هستید، مهاجرت تحصیلی گزینه پیشنهادی ما به شماست. این کشور که 7 مورد از بهترین دانشگاه های دنیا را در خود جای داده است، دانشجویان بین المللی را در تمامی مقاطع مانند دکترا، کارشناسی ارشد و کارشناسی پذیراست و محدودیتی هم برای پذیرش، چه از لحاظ سنی و چه از لحاظ کشور مبدا وجود ندارد.

بهترین شرایط تحصیل در فنلاند برای متقاضیان مقطع کارشناسی مهیاست چراکه پذیرش در این مقطع برای دانشجویان بدون ارائه مدرک آیلتس نیز ممکن است و هزینه های تحصیل نیز در این مقطع به مراتب پایین تر است.

دانشگاه های فنلاند

فنلاند دارای دانشگاه های متعدد و معتبری است که برخی از آن ها در سطح جهانی کاملا شناخته شده هستند و همیشه در آمار‌های سالانه‌‌ای که مورد سطح کیفی دانشگاه های جهان منتشر می‌شوند، رتبه های بسیار خوبی دریافت می‌کنند. در این بخش 7 مورد از این دانشگاه ها را به شما معرفی خواهیم کرد.

دانشگاه هلسینکی

این دانشگاه که در پایتخت و پر جمعیت ترین شهر فنلاند واقع شده، در حال حاضر دارای رتبه 45 در بین تمامی دانشگاه های جهان است که این مورد به خودی خود کیفیت بالای این دانشگاه را نشان می‌دهد.

دانشگاه هلسینکی تقریبا از 70 هزار دانشجو میزبانی می‌کند که در رشته های مختلفی مانند هنر، پزشکی، داروسازی، کشاورزی، علوم تربیتی، علوم اجتماعی، دامپزشکی، حقوق و… تحصیل می‌کنند.

دانشگاه آلتو

دانشگاه بزرگ آلتو در شهر اسپو، در محدوده جنوبی کشور فنلاند واقع شده و بسیاری از دانشجویان خارجی برای تحصیل در این دانشگاه، مهاجرت به فنلاند را انتخاب می‌کنند. این دانشگاه دارای 6 دانشکده اصلی، یعنی دانشکده کسب و کار، دانشکده شیمی، دانشکده معماری، دانشکده برق، دانشکده مهندسی و دانشکده علوم است. دانشگاه آلتو در آخرین رتبه بندی دانشگاه های جهان در رتبه 157 قرار گرفت.

دانشگاه تورکو

دانشگاه تورکو که در حدود 100 سال از تاسیس آن می‌گذرد در شهر تورکو، واقع در جنوب غربی فنلاند قرار گرفته و رییس جمهور فعلی این کشور یکی از فارغ التحصیلان این دانشگاه است. دانشگاه تورکو در حدود 20 هزار دانشجو دارد که 5 درصد از آن‌ها را دانشجویان بین المللی تشکیل می‌دهند. این دانشگاه که 7 دانشکده با مرکزیت دانشکده های حقوق، علوم انسانی و اقتصاد دارد، در رتبه 330 برترین دانشگاه های جهان جای گرفته است.

دانشگاه ییواسکیلا

دانشگاه ییواسکیلا یک دانشگاه پژوهش و تحقیقاتی است که در شهری با همین نام قرار دارد. در این دانشگاه که در سال 1934 تاسیس شد، تقریبا 15 هزار دانشجو تحصیل می‌کنند و هر ساله 2300 دانشجوی جدید به جمعیت دانشجویی آن اضافه می‌شوند. این دانشگاه که یکی از مقاصد اصلی دانشجویان برای مهاجرت به فنلاند است، رتبه جهانی 388 را دارد.

دانشگاه تامپره

دانشگاه تامپره دانشگاه معروف و معتبری است که بسیاری از سیاستمداران فعلی فنلاندی از آن فارغ تحصیل شده‌اند. این دانشگاه که 2 سال پیش از ادغام 2 دانشگاه TUT و UTA تامپره شکل گرفت، سالانه 6 هزار دانشجوی جدید پذیرش می‌کند و در حال حاضر رتبه‌ی 415 را در میان دانشگاه های جهان داراست.

شرایط مهاجرت به فنلاند
هلسینکی پایتخت فنلاند

مهاجرت کاری به فنلاند

برخلاف روش تحصیلی، مهاجرت به فنلاند از طریق کار چندان آسان نیست، البته شرایط خود شما هم در این موضوع دخیل خواهد بود. برای کار در فنلاند شما باید دارای دعوت نامه کاری از این کشور باشید که روشی با شرایط نسبتا پیچیده است و برخلاف برخی دیگر از کشورهای اروپایی، چیزی به نام ویزای جستجوی کار در فنلاند وجود ندارد. در صورت نبود فردی واجد شرایط در فنلاند و اتحادیه اروپا، افراد خارج از این حوزه برای شغل مورد نظر مورد بررسی قرار می‌گیرند.

البته افرادی که برای تحصیل به فنلاند مهاجرت می‌کنند شرایط مناسبی برای پیدا کردن کار و اخذ اقامت از این طریق خواهند داشت. چون برای اکثر فارغ التحصیلان در فنلاند موقعیت های شغلی مناسبی فراهم است و همانطور که قبلا اشاره کردیم نرخ بیکاری در این کشور بسیار پایین است.

مهاجرت به فنلاند با سرمایه گذاری

برای کسب اقامت از طریق سرمایه گذاری در فنلاند باید به این نکته توجه داشته باشید که خرید مسکن و سهام و مواردی از این دست منجر به کسب اقامت برای شما نخواهد بود. یکی از بهترین روش ها برای مهاجرت به فنلاند از طریق سرمایه گذاری، ثبت یک استارتاپ یا شرکت است.

شما باید با ارائه طرح کسب و کار یا همان بیزنس پلن خود به اداره تجارت فنلاند، از آن تاییده بگیرید و سپس از اداره مهاجرت این کشور درخواست ویزای استارتاپی کنید. طرح شما باید ویژه و کاملا برنامه ریزی شده باشد و باید بتوانید سود دهی استارتاپ یا شرکتی که قصد ثبت آن را دارید نیز تضمین کنید.

فنلاند کمک هزینه هایی را برای ثبت شرکت افراد خارج از اتحادیه اروپا در نظر می‌گیرد اما با این حال عمده هزینه های شرکت بر عهده شما خواهد بود. همچنین باید بتوانید تمکن ملی خود برای زندگی در فنلاند را ثابت کنید. با تایید طرح، ویزای اقامت موقت استارتاپی شما 2 ساله خواهد بود و پس از 4 سال می‌توانید برای تبدیل آن به اقامت دائم اقدام کنید.

مهاجرت به فنلاند از طریق ازدواج

اگر شما فردی ساکن و تبعه فنلاند را می‌شناسید و قصد ازدواج با او را دارید، میتوانید از این روش برای مهاجرت به فنلاند استفاده کنید. قطعا این روش مهاجرتی نیز مانند باقی مسیر های موجود، شروط و قوانین مختص به خود را دارد و همانطور که گفته شد مهمترین این شروط شهروند فنلاندی بودن یکی از زوجین است. ثبت رسمی ازدواج در فنلاند نیز دیگر شرط اصلی برای اقامت در فنلاند از طریق ازدواج است.

جنسیت فرد دارای تابعیت فنلاند در پروسه گرفتن اقامت این کشور تفاوتی ایجاد نمی‌کند و دیگر شرایط مهاجرت به فنلاند از طریق ازدواج بالای 18 سال بودن فرد متقاضی و همچنین نداشتن سوء پیشینه در کشور مبدا است.

فرد درخواست دهنده، مشخصا نباید با فرد دیگری ازدواج ثبت شده داشته باشد و در صورت طلاق و یا فوت همسر سابق باید مدارک آن را ارائه دهد. همچنین باید علاقه زوجین به هم، و واقعی بودن رابطه بین آن ها با ارائه مدارکی ثابت شود و فرد شهروند فنلاند نیز باید بتواند محل اقامت و هزینه های زندگی همسر خود را تامین کند. اینکه اقامت فنلاند از طریق ازدواج چه مدت طول میکشد دیگر سوال مطرح شده در این مورد است؛ پس از گذشت پنج سال از انقعاد رسمی سند ازدواج در فنلاند، شما می‌توانید اقامت دائم این کشور را دریافت کنید.

مهاجرت به فنلاند از طریق فرزند

برخلاف کشورهایی مثل کانادا که والدین می‌توانند از طریق به دنیا آوردن فرزندشان در خاک آن کشور تابیعتش را دریافت کنند، فنلاند از این قانون پیروی نمی‌کند. برای اینکه یک فرزند تازه متولد شده اقامت کشور فنلاند را داشته باشد باید یکی از والدین او شهروند این کشور باشند. در غیر این صورت و با وجود به دنیا آمدن کودک در خاک فنلاند، حتی خود کودک نیز تابعیت فنلاند را دریافت نمی‌کند.

البته این موضوع منحصر به فنلاند نیست و اکثر کشور های دنیا از این قانون پیروی می‌کنند و تقریبا مهاجرت به فنلاند از این روش امکان پذیر نیست.

نکاتی درباره فنلاند

فنلاند کشوری واقع در شمال شرقی اروپاست که برخی آن را به علت اشتراکات زیادش با کشورهای همسایه یعنی سوئد، نروژ و دانمارک، بخشی از منطقه اسکاندیناوی به حساب می‌آورند. این کشور که به زبان خود فنلاندی ها سومی نامیده می‌شود، در حدود 5 و نیم میلیون نفر جمعیت دارد که به نسبت مساحتش رقمی پایین محسوب می‌شود و از این لحاظ کم تراکم ترین کشور در بین 27 کشور عضو اتحادیه اروپاست.

فنلاند با نام رسمی جمهوری فنلاند، زمستان هایی طولانی و بسیار سرد دارد و یکی از شمالی ترین کشور ها بر روی کره زمین محسوب می‌شود؛ به همین علت قسمت بزرگی از مناطق شمالی آن تقریبا خالی از سکنه است.

پایتخت و پر‌تراکم ترین شهر فنلاند، هلسینکی است. این شهر قدیمی و حدودا 500 ساله از بهترین کلان شهر های دنیا به شمار می‌رود که به طور مثال یکی از بهترین سیستم های عمومی حمل و نقل درون شهری را داراست. این شهر در سال گذشته نیز نمونه‌ی موفقی در زمینه مقابله با کرونا در سطح اروپا و جهان بوده است.

ایرانیان مقیم فنلاند

فنلاند در سال 2001 به حوزه شنگن پیوست و مهاجرت نقش عظیمی در رشد جمعیتی و اقتصادی آن ایفا کرده است. در مجموع در حدود 8 درصد از کل جمعیت فنلاند را مهاجران تشکیل می‌دهند. همانطور که پیش تر گفته شد، ایرانیان بخش قابل توجهی از مهاجران به کشور فنلاند را تشکیل می‌د‌هند و در سال 2019 در حدود 4 درصد از کل مهاجران به این کشور ایرانی بوده‌اند.

به ترتیب شهر های هلسینکی، تورکو و اسپو، بیشترین جمعیت ایرانیان مهاجر به فنلاند را شامل می‌شوند که در شهر هلسینکی این رقم در حدود 2 هزار نفر است. تعداد زیاد ایرانیان مقیم این کشور یکی دیگر از دلایلی است که باعث ترغیب هموطنانمان برای مهاجرت به فنلاند می‌شود و این موضوع وفق پیدا کردن ایرانیان با شرایط این کشور را پس از مهاجرت به فنلاند آسان تر می‌کند.

وقت سفارت آلمان

وقت سفارت آلمان

مقدمه ای بر وقت سفارت آلمان کشور آلمان یکی از مقاصد محبوب برای ایرانی هایی است که قصد مهاجرت دارند. شرایط کار ایده آل، اقتصاد

جاذبه های کشور کانادا

جاذبه های کشور کانادا

معرفی جاذبه های کشور کانادا اگر قصد سفر به کانادا را دارید؛ احتمالا بخواهید با جاذبه های کشور کانادا آشنا شوید. کشور کانادا جاذبه های

آشنایی با اوسبیلدینگ آلمان

آشنایی با اوسبیلدینگ آلمان

دوره اوسبیلدینگ آلمان چیست؟ شاید شما نیز مانند بسیاری از افراد برای اولین بار اسم دوره های اوسبیلدینگ آلمان به گوش تان می‌ خورد. در