کانادا کشوری است وسیع و پهناور که جهت توسعه خود، به طور دائم نیازمند نیروی متخصص میباشد. از همین روی سالانه افراد زیادی در زمینههای کاری مختلف را به خود جذب میکند. از سوی دولت کانادا طرحها و برنامههای زیادی به اجرا درآمده است که به متقاضیانی که قصد مهاجرت به این کشور را دارند، برای دستیابی به اقامت دائم کمک بسزایی میکند.
از مهمترین و تاثیرگذارترین عواملی که موجب مهاجرت پزشکان به کانادا میشود، همسان بودن استانداردهای پزشکی این کشور با آمریکا نیز خواهد بود، که در نتیجه آن میتوان گفت تجربه کاری پزشکی در کانادا، میتواند آغاز مسیر مهاجرت و کار در این رشته به آمریکا را باشد.
یکی از شرایط دریافت ویزای کار پزشکی در کانادا این است که متقاضی میبایست دارای مدرک تحصیلی مجاز بوده و حداقل یک سال سابقه در زمینه پزشکی داشته باشد.
لازم به ذکر است که هر ساله تقاضای زیادی برای پزشکان و دندانپزشکان توسط دولت کانادا ارائه میشود که این امر نیز از طریق برنامه کاری قابل انجام خواهد بود. بنابراین در صورتی که شغل فرد متقاضی در فهرست مشاغل اولویت دار و مورد نیاز قرار داشته باشد، بدون نیاز به پیشنهاد کار توسط یک کارفرمای کانادایی، مجاز خواهد بود از طریق کار به کانادا مهاجرت کند.
متقاضیان باید توجه داشته باشند برای این که بتوانند در کانادا در زمینه پزشکی فعالیت داشته باشند، اولین گام اقدام به صورت تحصیلی میباشد، حتی اگر در کشور خود به عنوان پزشک متخصص مشغول به فعالیت بودهاید.
در ادامه به شرح کامل شرایط مهاجرت پزشکان خواهیم پرداخت.
برترین فرصتهای شغلی جهت مهاجرت پزشکان به کانادا
هر ساله دولت کانادا فهرستی از مشاغل پزشکی طبقه بندی شده جهت مهاجرت به کانادا را ارائه میدهد، که بر اساس این فهرست متقاضیان میتوانند بر اساس زمینه فعالیت خود در حوزه پزشکی اقدام به مهاجرت نمایند. نمونههای از لیست ارائه شده به شرح زیر میباشد.
- کارکنان و متخصصان سرویسهای اورژانس و مراقبتهای متمرکز
- آلرژیستها
- متخصصان تحلیل و بررسی پژوهشهای آلرژیکAllergologist
- پاتولوژیستهای آناتومیک و امور فیزیکی بدن
- متخصصان بیهوشی
- پژوهشگران حوزه بیهوشی
- پاتولوژیستهای کالبدگشا
- کاردیولوژیستها و متخصصان حوزه کاردیولوژی
- جراحان کاردیولوژی
- متخصصان اطفال و کودکان
- ایمنیشناسان کلینیکی
- داروشناسان
- حرکت شناسان و درمانگران فیزیکی
- جراحان زیبایی
- توانگران اندام حرکتی حیاتی
- درماتولوژیستها(پزشکان پوست و فعالان حوزه پوست و مو)
- رادیولوژیستها
- متخصصان گوش و حلق و بینی
- امرجنتولوژیستها
- متخصصان غدد درونریز و متابولیسم
- متخصصان چشم
- پاتولوژیستهای عمومی
- پیراپزشکان(متخصصی برای بررسی و درمان بیماریهای داخلی کهنسالان)
- پزشکان حوزه زنان و زایمان
- متخصصان قلب و عروق
- هماتولوژیستها
- متخصصان بیماریهای مسری و عفونی
- متخصصان داخلی
- متخصصان شش و دستگاه تنفسی
- باکتریولوژیستها
- چشمپزشکان مختص عینکسازی(Oculist)
- سرطانشناسان
- ارتوپدها و جراحان ارتوپد
- اتولوژیستها یا گوششناسان
- متخصصان طب اطفال Pediatrician
- گفتاردرمانها و متخصصان گفتاردرمانی
- انگلشناسان
- روانپزشکان
- روانشناسان بالینی
- تمام جراحان
- متخصصان بیماریهای مفصلی
- اورولوژیستها
مهاجرت پزشکان متخصص به کانادا
پزشکان متخصص خارجی جهت انجام فعالیت خود در زمینه پزشکی در این کشور، میبایست اول اقدامات لازم را جهت معادل سازی مدرک خود در کانادا را انجام دهند. همچنین شرکت در آزمونهای MCCEE و MCCQE الزامی میباشد. سپس با دریافت مجوز کار کانادا خواهند توانست در این کشور مشغول به کار شوند.
لازم به ذکر است هنگامی که پزشکان متخصص خارجی قصد استخدام در این کشور را دارند، ابتدا باید مدارک تحصیلی آنها با مدارک تحصیلی پزشکی در کانادا، از سوی شورای پزشکی کانادا معادل سازی شود. چنانچه مدارک تحصیلی پزشکان مورد تایید قرار گرفته باشد، مجوز انجام کار در این کشور برای آنان نیز صادر خواهد شد. اما در صورتی که تایید نگردد، باید در دورههایی برای انجام کار در کانادا شرکت کرده و پشت سر بگذرانند.
مهاجرت پزشکان عمومی و خانواده به کانادا
در سالهای اخیر مهاجرت پزشکان به کانادا به ویژه پزشکان عمومی و خانواده رو به افزایش بوده است. قابل توجه است که دولت کانادا حقوق و دستمزدهای چشمگیری را به پزشکان در این کشور اختصاص داده است، که همین نیز سبب آمار بالای مهاجرت پزشکان به کانادا میباشد.
پزشکان عمومی و خانواده جهت مهاجرت به کشور کانادا میبایست حتما از مدرک لیسانس برخوردار بوده و همچنین از یک دانشگاه معتبر نیز فارغالتحصیل شده باشند. متقاضیان باید دورههای آموزش دستیاری پزشکی را پشت سر بگذرانند، که طول مدت زمان این دورهها حدود 2 تا 3 سال نیز میباشد. همچنین باید معاینات شورای پزشکی کانادا را پشت سر گذاشته و سپس مجوزهای مورد نظر مقامات استانی را دریافت کنند.
مهاجرت دندانپزشکان به کانادا
دندانپزشکانی قصد مهاجرت به کانادا را دارند میبایست مدت زمانی بین 1 الی 4 سال تحصیلات دانشگاهی پیش از تحصیل دندانپزشکی را پشت سر گذاشته و مدرک فارغالتحصیلی آنها از یک مرکز پزشکی مورد تایید و معتبر دریافت شده باشد. همچنین این پزشکان نیز باید از مقامات استانی هم مجوز خود را دریافت کنند.
مراحل مهاجرت پزشکان به کانادا
با توجه به نوع برنامه مهاجرتی که متقاضی جهت مهاجرت پزشکی به کانادا انتخاب میکند، مراحل آن نیز کمی متفاوت خواهد بود، اما در حالت کلی، مسیری که هر شخص متقاضی میبایست طی کند به ترتیب زیر خواهد بود.
- مرحله اول: بررسی تمامی شرایط مهاجرت به کانادا و انتخاب برنامه مهاجرتی خود
- مرحله دوم: معادل سازی مدرک پزشکی
- مرحله سوم: مراحل دریافت مجوز پزشکی
- مرحله چهارم: دریافت مدرک زبان مورد نیاز پزشکان مهاجر
- مرحله پنجم: آمادهسازی و ارسال مدارک
- مرحله ششم: دریافت ویزا، مهاجرت به کانادا و اقدام جهت شروع کار
مدارک مورد نیاز جهت مهاجرت پزشکان به کانادا
جهت مهاجرت پزشکان به کانادا مدارک مختلفی مورد نیاز خواهد بود. اما مهمترین مدارکی که متقاضیان قبل از اقدام به مهاجرت میبایست آن را آماده و ارائه نمایند عبارتند از:
- تاییدیه ارزیابی مدارک تحصیلی
- ترجمه مدارک هویتی و تحصیلی
- مدرک فارغالتحصیلی در رشته پزشکی یا تخصصهای مورد تایید کانادا
- گواهی سابقه شغلی برای کار تمام وقت حداقل به مدت یک سال (کار حین تحصیل هم پذیرفته میشود)
- مدرک زبان (بسته به استان، انگلیسی یا فرانسه)
- دریافت گواهینامههای مرتبط از مراجع دارای صلاحیت
- پذیرش مدیکال بورد استانی (برای برنامههای مهاجرتی استانی)
- گواهی پذیرفته شدن در دو مرحله آزمون (MCCQE)