مهاجرت به آمریکا به علت موقعیت اقتصادی، رفاهی، وضعیت سیاسی و امکانات فراوانی که این کشور برای زندگی بهتر شهروندانش ارائه میکند، از سالیان دور از اولین گزینه های افرادی بوده است که قصد مهاجرت داشته اند. آمریکا بیشترین جمعیت مهاجران را در خود جای داده است به طوری که بیش از 50 میلیون مهاجر در این کشور زندگی میکنند که در حدود 20 درصد از جمعیت کل مهاجران کره زمین است. این کشور که اولین بار در حدود 500 سال پیش توسط دریانوردان ایتالیایی به سایر مردم دنیا معرفی شد سال هاست که به عنوان برترین قدرت اقتصادی، سیاسی و علمی دنیا شناخته میشود و به علت داشتن 50 ایالت و زمین های مطبوع بسیاری که در خود دارد، همواره از مهاجرانی که از دیگر کشور های دنیا به آن آمده اند استقبال کرده و موقعیت های فراوانی را برای پیشرفت پیش روی آن ها قرار داده است. در این مقاله سعی داریم تا کلیات از مسیر ها راه های مهاجرتی به آمریکا را بیان کنیم.
روش های مهاجرت به آمریکا
روش های مهاجرت به آمریکا متنوع هستند و مشخصا هر کدام از این روش ها هزینه مشخص و مراحل متفاوتی دارند. هر فردی باید با توجه به شرایط خود و بررسی شناخت کامل هر مسیر، بهترین راه مهاجرت به آمریکا را برای انتخاب کنند. به طور کلی مهاجرت به آمریکا نیز مانند اکثر کشور های دنیا با روش های معمول تحصیلی، کاری، سرمایه گذاری، ازدواج و تولد امکان پذیر است و مهاجرت به این کشور از مسیر های آسان تری مانند لاتاری که مختص این کشور است نیز ممکن است.
مهاجرت کاری به آمریکا
ویزا های کاری مختلفی برای افرادی که قصد مهاجرت به آمریکا از این طریق را دارند صادر میشود و اصلی ترین مورد در دریافت ویزای کاری از آمریکا داشتن پیشنهاد کاری از کارفرمایی حاضر در این کشور است. کارفرمایان برای استخدام نیروی کار خارجی باید به مدت سه ماه در روزنامهها و سایتهای کاریابی این کشور آگهی داده و در صورت پیدا نکردن فرد مورد نظر امکان استخدام افرادی خارج از آمریکا را خواهند داشت.
در حال حاضر تنها دریافت ویزای H1B از ویزاهای کاری متعددی که این کشور صادر میکند برای شهروندان ایرانی ممکن است. ویزای موقت H1B برای کار در مشاغلی تخصصی است که نیازمند داشتن مدارک دانشگاهی است، به همین دلیل بسیاری از دانشجویان ایرانی در آمریکا پس از پایان تحصیلات خود برای این ویزا اقدام میکنند. مهاجرت به آمریکا از طریق کار نیازمند تخصص حرفهای در شغل خود، سابقه کاری کافی و برقراری ارتباط با کارفرمایان در این کشور است.
سرمایه گذاری در آمریکا
آمریکا بیشتر تعداد سرمایه گذاران و افراد ثروتمند را در خاک خود دارد و سرمایه گزاری در این کشور که قوانین بسیار مناسبی در این زمینه دارد رویای بسیاری از سرمایه داران بین المللی است. ویزای ای بی اس ویزایی که دولت آمریکا برای سرمایه گزاران خارجی صادر میکند و در اکثر موارد سرمایه گذاری حداقل 500 هزار دلاری برای دریافت آن لازم است. متقاضیان مهاجرت به آمریکا و دریافت ویزا، هیچ نیازی به سوابق مدیریتی و یا مدرک زبان ندارند. این افراد کافیست 500 هزار دلارآمریکا را صرفا در یکی از مواردی که کشور آمریکا مشخص کرده است، سرمایه گزاری کنند. البته ویزای دیگری نیز وجود دارد که متقاضی می تواند با آن وارد خاک آمریکا شده و ظرف مدت دو سال کسب و کار خود را راه اندازی کند.
تحصیل در آمریکا
از سادهترین روشهای مهاجرت به آمریکا ی مهاجرت تحصیلی است. متقاضیان برای تحصیل در آمریکا باید ویزای دانشجویی این کشور را که در دستههای M و F قرار میگیرد، دریافت کنند. این ویزا اغلب همراه با مصاحبه بوده و متقاضیان باید بتوانند دلایل و اهداف خود را از تحصیل در این کشور به صورت واضح بیان کنند.
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در آمریکا رواج بیشتری داشته و دانشجویان زیادی سالانه از طریق اخذ پذیرش در آنها به آمریکا مهاجرت میکنند. آمریکا به عنوان کشوری با بیشترین میزان دانشگاههای برتر، مکانی ایدهال برای ادامه تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی است. طول دوره دکتری در این کشور بیشتر از کشورهای اروپایی و حدود 5-6 سال است. از طرف دیگر فارغالتحصیلان دکتری شانس بسیار بالایی برای کار در موسسات پژوهشی و دانشگاهها در سراسر جهان خواهند داشت. همچنین مهاجرت به آمریکا از طریق تحصیل راه مناسبی برای اخذ گرین کارت این کشور پس از چند سال تحصیل و کار است.
مهاجرت به امریکا با ازدواج
برای دریافت اقامت از طریق ازدواج در آمریکا فرد باید این مورد را در خاک امریکا به ثبت برساند. یعنی شخص متقاضی ابتدا باید با ویزای خاصی که برای این مورد صادر میشود وارد خاک آمریکا شده و با مهلتی نود روزه اقدام به ثبت ازدواج خود کند. اداره مهاجرت آمریکا در ثبت ازدواج اتباع آمریکایی با شهروندان خارجی سخت گیری های زیادی را اعمال میکند و فرد حتما باید صداقت خود را در امر ازدواج با همسر آمریکایی خود با طی مراحل مصاحبه ثابت کند.
مهاجرت به آمریکا با فرزند آوری
قوانین مهاجرتی کشور ها از طریق فرزند آوری به دوسته کلی قانون خون و قانون خاک تقسیم میشود. قانون خون به این معنی است که تنها وقتی به یک فرزند تازه متولد شده تابعیت یک کشور داده میشود که پدر و مادرش تابعیت آن کشور را داشته باشند. اما قانون خاک به هر نوزادی، فارغ از ملیت پدر و مادرش، در صورتی که در خاک کشوری دیگر متولد شود تابعیت آن کشور داده میشود. کشور آمریکا یکی از معدود کشورهایی است که همچنان از قانون خاک برای اعطا تابعیت پیروی میکند. به عبارت بهتر در صورتی که فردی به هر صورتی در خاک آمریکا به دنیا بیاید، میتواند صرف نظر از وضعیت تابعیت والدینش، تابعیت آمریکا را کسب کند. البته مهاجرت به آمریکا از این طریق برای والدین چندان مناسب نیست، زیرا فرزند تنها پس از 21 سالگی میتواند برای گرین کارت والدین خود درخواست دهد.
لاتاری آمریکا
هرساله در ماه اکتبر کشور آمریکا سامانه ثبتنام لاتاری را باز کرده و به 55 هزار نفر گرین کارت آمریکا را اعطا میکند. این ویزا که با نام ویزای DV نیز شناخته میشود، به منظور افزایش تنوع قومی در این کشور طراحی شده و هر کشور دارای سهمیه مشخصی است. سهمیه ایران در این ویزا 3500 نفر بوده که پس از برنده شدن باید برای مصاحبه به سفارت آمریکا در یکی از کشورهای همسایه مراجعه کنند. افراد بالای 18 سال با در دست داشتن یک پاسپورت معتبر، یک قطعه عکس پرسنلی و مدرک دیپلم میتوانند در لاتاری ثبتنام کرده و شانس خود را برای بردن در آن امتحان کنند. سیستم لاتاری بر اساس قرعهکشی و به صورت تصادفی بوده و برندگان میتوانند همراه با خانواده خود به این کشور مهاجرت کنند. مهاجرت به آمریکا از طریق لاتاری به دلیل نداشتن هیچ پیششرطی چون دانش زبانی و یا سرمایه در میان مردم جهان محبوبیت زیادی داشته و سالانه میلیونها نفر در آن ثبتنام میکنند.
مزایای مهاجرت به آمریکا
اقتصاد قوی و فرصت های شغلی بیشماری که در این کشور موجود است اصلی ترین و مهمترین مزیت مهاجرتی آمریکا است که شهروندان دیگر کشور ها را ترغیب به رفتن به این کشور میکند. تعداد بسیار زیادی از دانشگاه های برتر دنیا نیز در این کشور قرار دارند و دسترسی به بهترین شرایط تحصیلی و علمی در دنیا یکی دیگر از مواردی است که حتی شهروندان اروپایی را مجاب به مهاجرت به آمریکا میکند. همچنین این کشور دارای سیستم قانونی مناسب است که هر فردی فارغ از هر پیش زمینه ای میتواند کیفیت زندگی خود را در آن بهبود بخشد. بیش از 15 درصد از جمعیت آمریکا مهاجر هستند و این موضوع خود گویای مهاجر پذیری و استقبال گسترده از مهاجرت به آمریکا است.